Starost: od 5. leta dalje
Število ur na teden: 2 uri (120 min)
Vodja tečajev: Blaž Vehovar, akademski slikar

Na naše tečaje ste vabljeni vsi starejši od petih let. Pri oblikovanju skupin upoštevamo tako starost kot želje posameznikov.

Vstopite v svet umetnosti skozi naša vrata. Preizkusite svojo domišljijo in spoznajte različne likovne pristope, prakse, materiale ter njihovo izrazno moč in učinke. Izrazite lastne ideje, želje, ter likovnim izdelkom vtisnite svoj pečat. Barvajte čez črto.

Zgradite svoj, prepoznaven likovni jezik in pustite svoji domišljiji prosto pot. Spoznajte svet umetnosti in postanite del njega. Na vaši kreativni poti vam bomo pozorno prisluhnili in se vam posvetili.
Predstavljene bodo tehnike viziranja, risanja in slikanja po opazovanju (živ model, narava, tihožitje, živali…), spoznavanja osnovnih oblik, perspektive, mase, zakonitosti senčenja, abstrahiranja, slikanja na platno in še kaj.

Spoznali bomo nekaj ključnih obdobij umetnosti – od renesanse, romantike, impresionizma, ekspresionizma, poparta, abstraktne umetnosti pa do moderne in sodobne umetnosti. Seznanili se bomo s tehnikami umetniškega izražanja, ki so značilne za določeno obdobje ter si spoznali umetnike, ki so zaznamovali ta obdobja, smeri, gibanja ter tudi sami poizkusili posnemati njihov način ustvarjanja.